Рамадан Аталай: Руският газ за 70 евро ще го получим за 100 и няколко евро от Гърция

Той повтори тезата на ДПС, че очаква предсрочни избори

Рамадан Аталай, ДПС
Рамадан Аталай, ДПС Източник: Zonanews

Руският газ, който е спрян за България, отива в Гърция и от там България го получава. Оказа се, че руският газ за 70 евро ще го получим за 100 и няколко евро от Гърция, коментира в интервю за БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

 

Според него, без значение откъде ще бъде газът, е трябвало българската общественост да бъде успокоена успокои, че е осигурен газ на по-ниска цена, за да няма фалирали бизнеси, за да не намалява "Топлофикация - София" топлата вода или да купуваме стока на европейски цени. "Говорих с работодателите - те са в ужас", заяви Аталай.

 

Той коментира още, че дипломацията между българското правителство и "Газпром" е стигнала до онова равнище, в което взаимно се обвиняват в натиск.

 

"Би трябвало да се помисли в много по-дълъг период от време за сключване на договорите. "Булгаргаз" трябваше да направи всичко възможно преди "Газпром" да спре газа да уведоми българската общност, че преговорите няма да имат добър изход, а не да научим на следващия ден", добави депутатът.

 

Хванахме се на облог с министъра на енергетиката дали от 1 юли ще потече газ от газовата връзка с Гърция - няма да потече, убеден е депутатът. Според него пътят на дипломацията не е бил извървян докрай.

 

В момента газ има, защото ЕС не взе решение изведнъж да прекрати доставките. На тях им е ясно, че няма как да осигурят 100 млрд., заяви Аталай.

 

Откъде ще доставяме газ, за да нагнетяваме нашето хранилище в Чирен? Ние в момента нямаме капацитет, попита той. Той повтори тезата на ДПС, че очаква предсрочни избори.

 

"Ние се готвим за предсрочни избори отдавна. Ако си отиде правителството, поне ще имаме нова алтернатива", каза депутатът.

ДПС няма да прави зиг-заг ход, ще вземем точно онова решение, което е взел ЕС. Ще видите. Така Аталай отговори на въпроса дали партията ще гласува за изпращане на оръжия в Украйна.

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени