Рая Назарян: Няма предпоставки за подновяване на преговорите

Никой не е направил крачка към Габриел, за да изглади напрежението, добави народният представител от ГЕРБ-СДС

Рая Назарян, ГЕРБ-СДС
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

"Никой не е направил крачка към Мария Габриел, за да изглади напрежението", заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която е част от преговорния екип за съставяне на правителство. Според нея времето за извинение е изтекло и добави, че няма предпоставки за подновяване на преговорите. "Извинение до момента няма. Нещо повече – има потвърждаване на обидните и клеветническите твърдения, които изрекоха по адрес на Габриел", каза Назарян.

 

Вчера от ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел "красивото лице на мафията" и казаха, че тя действа под натиск, а лично Габриел и Бойко Борисов казаха, че само ако получат "едно голямо извинявай" са склонни да разговарят с доскорошните си партньори. В противен случай – "сглобката" отива в историята.

 

"След вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим преговори. Това не са преговори, а рекет", добави тя.

 

Назарян заяви, че ПП-ДБ са били съгласни със 100% от  имената на министрите в папката, с която Габриел отива при президента. "Това са имената, които ние сме обсъждали през последните д10 дни. Това са и към настоящия момент действащите министри. Реално, техният акт, на т. нар. отводи, е чиста абдикация", коментира тя и добави, че с Бойко Борисов не са съгласували всичко, защото той им е дал мандат да решават.

 

Назарян обясни, че вероятно предстои провал на мандата и решението е в Габриел. Нямаме контакт с ПП-ДБ в момента, обясни тя и добави, че ГЕРБ не иска избори.

 

"Ако някой саботира целия процес по преговорите за съставяне на кабинет, то това са ПП-ДБ. Те очевидно искат избори. Предпоставки за продължаване на разговорите, при така развилите се събития, няма. В днешния ден дадохме възможност на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде убедително и поднесено с разкаяние, защото това не е държавническо и не е проява на разум", каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

Рая Назарян обясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем само първите осем дни. Тя каза още, че Асен Василев повече не може да бъде министър. "Той е негоден да бъде държавник и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме", поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени