Разбраха се! До края на утрешния ден ще има подписано коалиционно споразумение

Корнелия Нинова обяви, че утре в 13 ч. ще има присъствено заседание на НС на БСП

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БНТ

За първи път всички четири партии, които предстои да подпишат коалиционното споразумение за кабинет, се събраха заедно за преговори. Заседанието на координационния съвет се проведе в Огледалната зала в Народното събрание. Надяваме утре до края на деня да имаме коалиционно споразумение, съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. 

 

"Целта на това заседание беше да се изчистят последните неща по законодателната програма в споразумението. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани, вече са готови, така че се надяваме утре до края на деня на коалиционно споразумение", уточни Василев. 

 

Корнелия Нинова обяви, че утре в 13 ч. ще има присъствено заседание на НС на БСП, на което ще се реши дали ще станат част от управляващата четворна коалиция (която е по-скоро петорна предвид "петия елемент" в нея Румен Радев, бел. ред). Тя добави, че са имали забележки в социалната сфера, които са приети и подсигурени с пари в бюджета за догодина. 

 

Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Ще се координираме много тясно, за да имаме едно работещо правителство, категоричен беше съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Винаги сме казвали, че след срещите с експертите ще има лидерска среща и тя се случи, допълни Нинова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени