Разследващите журналисти Тома Биков и Александър Иванов с разкрития за еко офиса на бившата фирма на Спецов

Алекс Иванов показа документите, които удостоверяват продажбата на фирмата от Румен Спецов на Данаил Николов за 500 лв.

Александър Иванов и Тома Биков пред еко офиса на Гранекс Трейдър
Александър Иванов и Тома Биков пред еко офиса на Гранекс Трейдър
В живо включване във Фейсбук преди минути, бившите депутати от ГЕРБ Тома Биков и Алекс Иванов, се превъплътиха в ролята на разследващи журналисти. Те тръгнаха по следите на скандалната сделка, каквато прехвърлянето на фирмата "Гранекс Трейдър" представлява. Става дума за сделка, страни по която са днешният директор на НАП Румен Спецов като собственик на "Гранекс Трейдър" и професионалният длъжник, "сламеното лице" Данаил Николов, който купува фирмата за 500 лева.

Тома Биков и Алекс Иванов са намират в село Яблотина, Драгоманско, където има офис на фирмата "Гранекс Трейдър", изграден изцяло с еко кирпич. Това е седалището на Данаил Николов, който е закупил тази фирма от шефа на НАП Румен Спецов, който пък е добър приятел на финановия министър А.Василев. Фирмата има оборот от 6 млн. лв. и дължи на държавата 1 млн. "Целият й профил е дедесарски, т.е. фирма за точене на ДДС. Интересуваме се къде е Данаил Николов, който има 6 присъди за кражби и е собственик на 23-24 подобни фирми", разкри в живото включване Тома Биков.
 
Алекс Иванов показа документите, които удостоверяват продажбата на фирмата от Румен Спецов на Данаил Николов за 500 лв. Според Тома Биков дори Бил Гейтс не би измислил подобна схема, явно е харвардска. И попита:
"Какво казва Асен Василев за това? Дали е пуснал сигнал до прокуратурата, продължават ли заедно с Румен Радев да стоят зад гърба на този, който има профил на човек, извършващ измами с ДДС".
 
Алекс Иванов призова финансовият министър да отговори кой е назначил подобен скандален човек за шеф на НАП? "Проверка се прави за 2 минути от финансовия министър, няма нужда да пита прокуратурата", допълни Иванов.

Тома Биков подчерта, че с колегата си Александър Иванов са в ролята на разследващи журналисти. "Трябва да се направи проверка дали този човек има подобни еко-офиси на други фирми".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени