Росен Костурков бе избран за председател на земеделската комисия в парламента след няколко опита и хаос

"В предишния парламент, когато трябваше да гласуваме дали да свалим председателя на НС, г-н Костурков дойде и ни заплаши, че ако не подкрепим Минчев, "техните" медии ще ни обвинят, че сме заедно с ГЕРБ и ДПС" - заявиха от "Възраждане"

Росен Костурков, ПП
Росен Костурков, ПП Източник: Zonanews

След няколко опита да се избере председател на земеделската комисия в парламента, депутатите най-сетне приеха кандидатурата на Росен Костурков от "Продължаваме промяната". Той получи подкрепата на 99 колеги от ПП, БСП, ДБ и БВ.

 

Кандидатурата на Костурков първоначално не бе приета. Тя отвори обаче дебат има ли кворум в залата и колко гласове са нужни, за да бъде прието предложението за Костурков.

 

208 народни представители се регистрираха в началото на заседанието тази сутрин. По-късно бе поискана нова проверка - тогава се регистрираха 202 депутати. Минути по-късно това се повтори и те вече бяха едва 141 според регистрациите.

 

За прегласуване помоли Мирослав Иванов от ПП.

Колегите казаха, че започваме да превръщаме този процес в цирк, а това изкуство - във фарс, каза Иван Христанов от ПП.

 

В предишния парламент, когато трябваше да гласуваме дали да свалим председателя на НС, г-н Костурков дойде и ни заплаши, че ако не подкрепим Минчев, "техните" медии ще ни обвинят, че сме заедно с ГЕРБ и ДПС. И това наистина стана по време на кампанията. Мястото му не е в парламента, казаха от "Възраждане".

 

Нашето гласуване "против" беше в продължение на дебата от вчера за пропорционалността на председателските места, обясни Тома Биков от групата на ГЕРБ-СДС.

 

Искам да поканите някой от групата на ГЕРБ да обясни защо си извадиха картите и не гласуваха, за фалшивата диалогичност. Нека е някой от ръководството - г-жа Атанасова, г-н Митов. Той да дойде и да обясни така ли ще бламират работата на Народното събрание, каза Искрен Митев от ПП.

Източник: "24 часа"

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени