Росен Плевнелиев: Борисов трябва публично да се откаже да бъде отново премиер

Плевнелиев настоя Борисов да се откаже и от евентуално бъдещо кандидатиране за президент

Плевнелиев, Георгиева, Борисов
Плевнелиев, Георгиева, Борисов Източник: МС

"Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и двигателя там, но част от политическите сили - ДБ, ПП, ИТН - не припознават Борисов като политически лидер, който отново да бъде премиер и поради това ГЕРБ изпадна в изолация. Затова Борисов трябва да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че подкрепя партията и остава в нея, изгражда ново поколение политици в нея, но не очаквайте аз да имам амбицията отново да бъда премиер или пък президент. Това ще успокои по някакъв начин нещата и би започнало да гради мостове". Това  заяви  пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

 

 

"Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за съжаление. В последно време противопоставянето се е превърнало в начин на правене на политика", добави той. 

 

Росен Плевнелиев изказа съжаление, че "вече не е модерно политическите партии да излязат със своите идеи и принципи и да ги облекат в кандидати за президент":

"Партиите се скриха зад инициативни комитети. Не би трябвало да е така, аз съм притеснен. Това не е добре за демокрацията, не я обогатява, защото в една парламентарна република политическите партии трябва да играят своята водеща роля за обществото".

 

"ДПС сплотява редиците с номинирането на лидера Карадайъ за кандидат-президент. ... Президентът Радев с репликата си към него за пра-прародината майка настрои избирателите на ДПС срещу себе си. На първи тур ще видим силна мобилизация на ДПС. На втори тур с много голяма степен на вероятност има очакване тази силна мобилизация да прелее в глас срещу Румен Радев", коментира бившият държавен глава.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени