Росен Плевнелиев: ГЕРБ и ”Продължаваме промяната” сядат публично на преговори другата седмица

Соломон Паси каза, че България трябва да положи всички усилия да си върне територията около устието на река Камчия, която е "руски анклав с размерите на Ватикана"

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Прессекретариат на Президента

"Следващата седмица представители на ГЕРБ ще се срещнат и ще преговарят с представители на "Продължаваме промяната". Разговорът между двете партии ще бъде публичен и пред камерите". Това обяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 - 2017 г.


Плевнелиев допълни, че от страна на ГЕРБ ще участва Томислав Дончев, а от ПП ще отидат Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. "Не сме спирали да говорим с партиите, срещи се провеждат непрекъснато", заяви още пред NOVA Плевнелиев.

 

Той обяви, че контактната група си говори с всички, като обърна внимание, че преди няколко дни при изпращането на немския посланик е говорил час и половина с Кирил Петков, с Асен Василев, Даниел Лорер и Лена Бориславова.


"Вие виждате, че контактната група започва да постига и резултати. Най-добронамерено аз благодарих, защото декларацията, която с д-р Паси подготвихме, вече постига резултати", посочи Плевнелиев и уточни, че това се е видяло при гласуването за американските изтребители и за Еврозоната.


"Ние имаме нашите канали за комуникация с всички, те ни се доверяват", каза още той.

 

Соломон Паси
Соломон Паси Източник: Zonanews



От своя страна Соломон Паси каза, че декларацията, която са предложили от контактната група, е всеобхватна и се базира на геополитическите интереси на света.


Една от големите причини да се захванем с тази "мисия невъзможна" е, че за трети път в последните 33 г. националният ни живот се определя от геополитиката", каза от своя страна бившият външен министър Соломон Паси.


Първите два пъти са били при падането на Берлинската стена и след атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г.


Соломон Паси каза още, че България трябва да положи всички усилия да си върне територията около устието на река Камчия, която е "руски анклав с размерите на Ватикана".


"Това е ахилесовата пета на България, заради която Путин може да реши да атакува нашата страна", предупреди той.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени