Росен Плевнелиев: Мечтата на Кремъл и на агентите на ДС е президентска република в България

Костов и Атанасов дадоха цялата икономика на олигархията, добави той

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: NOVA

Не съм получавал данни за подслушване, когато съм бил президент. Президентът няма право да получава такава информация. Питам Радев, Янев и Рашков- извадете факти. Нека се говори с факти. Това каза бившият президент Росен Плевнелиев в предаването "Събуди се" по NOVA. 

 

През 2005 г. Атанасов отново твърдеше за подслушване - за мен не е случайно, че отново Атанасов е основен герой. Наслушал съм се на истории за Атанасов. Костов и Атанасов дадоха цялата икономика на олигархията, констатира Плевнелиев. "Ние нямаме президент, един президент трябва да е на всички българи. Когато прзидентът абдикира от своята длъжност и това прави президентът Радев, за да води битки с вдигнат юмрук - това трябва да ни даде знак, че сме в ненормална ситуация", коментира бившият президент=

Росен Плевнелиев беше категоричен, че главният секретар в МВР Ивайло Иванов е бил уволнен незаконно и след време той ще спечели делото и ще се върне отново на тази позиция. "Всички тези уволнения - може би има нещо друго задкулисно в тях....Радев изнуди "Държавен вестник" да публикува промените в Изборния кодекс в последния момент, по нощите", добави Плевнелиев.

Той коментира поведението на ПП "Има такъв народ" в 45-то НС и решенията на ПГ на партията на Слави Трифонов. Конкретно за решението да не се гласува преизчисляването на пенсиите Плевнелиев насочи вниманието към факта, че депутатите от ИТН се обърнаха на 180 градуса. "По сигнал на кого ИТН гласуваха за пенсиите веднъж "за", след това "против". Цитирам Корнелия Нинова, която попита във фейсбук: Дали "КОЙ" не управлява партията на Слави Трифонов?", попита бившият президент. Плевнелиев беше категоричен, че разработка "Росенец" не е имало, както твърди Христо Иванов.

"Защо ми отнеха възможността да гласувам с хартиена бюлетина? Имам съмнения, че ще се манипулира вота. Президентът популист и трите популистки партии синхронизират денонощно своите действия. Агентите на ДС изплуваха и те ни казват какво ще стане на следващите парламентарни избори. Включително председателят на Стратегическия съвет на президента, един от най-влиятелните агенти на ДС с псевдоним "Майстора". "Майстори" колкото искате на сцената - ще видим какво ще се случи", предупреди Росен Плевнелиев. 

 

"Мечтата на Кремъл и на агентите на ДС е президентска република в България. Всичко това се подготвя и това е моят голям страх. Държавният глава системно се подиграваше на парламента. Трябва да запазим парламентарната демокрация, трайните последици при една президентска република ставаме страна под влияние на Кремъл, отиваме към казахските степи", завърши бившият президент. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени