Росен Плевнелиев: Радев направи всичко възможно да отслаби всяка партия под високо вдигнатия му юмрук, цяла България сега е негова

Към момента Румъния е пълна със стратегически инвестиции, а в България няма нито една

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Zonanews

"Към момента Румъния е пълна със стратегически инвестиции, а в България няма нито една. Това трябва да казва достатъчно на онези политици, които обяснява, че мислят как да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на изтичане на деца от България, ако не засилим към еврозоната". Това заяви по bTV бившият президент Росен Плевнелиев.

 

Според него България е изправена на ръба. Той припомни посещението на Олаф Шолц в Румъния, където германският канцлер не спря да хвали северните ни съседи, но не спомена нито една дума за нашата страна.

 

"Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, периферия, национализъм и популизъм", отчете Росен Плевнелиев. 

 

ПП и ДБ, събудете се! Народът не каза, че желае правителство на малцинството. Искат Възраждане да станат втора сила ли, попита риторично Плевнелиев. И призова: "ПП-ДБ да подкрепят ГЕРБ по няколко приоритета".

 

"По тези 5 приоритети - Шенген, еврозона, реформа в правосъдието, която е обвързана и в Плана за възстановяване, модернизацията на страната....Иначе ще изгубим не 1 милиард, а 10 милиарда лева. И мога да го докажа това нещо. И пето - демокрацията като баланс, а не президентската република", заяви бившият президент. Според него шансовете за правителство са 80/20. 


"Винаги има нужда от медиатори, но този път си мисля, че дойде по-различно време – време разделно, време за отговорни политици. От тази гледна точка аз съм оптимист, че има няколко много тежки проблеми, които са толкова наболели, че ще принудят политиците да вземат своите отговорни решения", обясни той.

 

Радев направи всичко възможно да отслаби всяка партия под високо вдигнатия му юмрук, подчерта Росен Плевнелиев. Големият печеливш от всичко случващо се е Радев, цяла България е негова - назначават отново шефа на ДАНС, онзи ден 24 посланици, добави бившият президент.

 

"В момента живеем е една квазипрезидентска република. Та нима най-после отговорните демократи, политическите фактори в България не трябва поне мъничко да възстановят баланса в Републиката?", изрази главното си опасение президентът в периода 2012-2017 година.

 

Росен Плевнелиев обърна внимание и на това, че общините ще страдат от липсата на бюджет. Той е категоричен, че страната ни се нуждае от модернизация. Основни стратегически задачи за страната ни следва да бъдат членството в еврозоната и приемането на редовен бюджет, защото заради неслучването на първото изтичали младите хора от България, а заради второто общините фалират, предупреди той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени