Росен Желязков: ГЕРБ е победителят на тези избори

ГЕРБ дава подкрепа, но не на всяка цена и не за всичко, добави той

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: bTV

ГЕРБ сме готови да дадем подкрепа и експертиза за сформиране на ново правителство, но не на всяка цена и не за всичко. Това обяви в предаването "тази сутрин" по bTV транспортният министър и бъдещ народен представител от ГЕРБ Росен Желязков по повод предложението на премиера Бойко Борисов 10 депутати от ГЕРБ да подкрепят кабинет на втория в изборната надпревара, за да не изпадне държавата в политическа криза и да не се стигне до нови избори. Преди всичко обаче ГЕРБ ще изчака да започнат консултациите при държавния глава. ГЕРБ ще вземат мандата и, ако предложат правителство, то ще е с премиер Бойко Борисов. "Лидерът винаги е кандидат за премиер", напомни Желязков.

 

"Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана, в тази медия. Всяка вечер той отправяше политически послания и това беше повече от 10, 151 20 години. Неговите тези и позиции, било то под формата на музика, танци и скечове, достигнаха до хората. Вече е моментът обаче, когато има политическа ситуация, при която трябва да се поеме ясна отговорност - и това е отговорността за управлението в рамките на конституционно установения режим", каза Росен Желязков. 


"Когато президентът връчи мандата на Борисов, тогава започват консултациите с парламентарно представените политически партии и коалиции. В този момент ние ще направим предложения, които са свързани с нашат аполитика. Ще сложим на масата всичко, което е свързано с управлението на страната и предизвикателствата, които предстоят. Ще потърсим обединение и мнозинство около тези политики. В момента, в който съумеем да получим мнозинство, ще внесем в НС проектосъстав на кабинета. Ако не получим увереност за стабилно мнозинство, тогава ще върнем мандата", обясни подробно Желязков. 

 

Росен Желязков акцентира на факта, че ГЕРБ е победителят на тези избори. "Нещо повече - разликата между първия и втори е около 270 000 гласа. С БСП разликата е още по-голяма, а те бяха основният ни опонент преди и си остават основен опонент заради политическите ни различия. Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите", коментира Росен Желязко. 

 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени