Росен Желязков: С ПП-ДБ имаме общи геополитически ценности

ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента, подчерта той

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента. Нямаме вътрешна динамика на противоречие, нито лидерски проблем, нито неудовлетворени амбиции на кандидати. В ГЕРБ върви процес на подмладяване, на по-голяма експертност. ГЕРБ стана доста по-смирена партия. Това заяви бившият председател на парламента и скорошен кандидат за премиер на ГЕРБ – Росен Желязков по NOVA.

 

Напрежението във всяка партия, особено когато има сериозна парламентарна група, е знак, че в политическия живот има напрежение и промени. За нас това е възможност - след големия успех на ДПС на изборите за 50-ото НС, не мисля, че ще го повторят в следващия парламент, прогнозира той.

 

По думите му това е възможност за силните партии да работят в смесените райони. "Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация в политическия пейзаж на България да имаме проактивна политика, за да лансираме тези, които биха били добра платформа след поредните предстоящи предсрочни избори," обясни Желязков.  

 

Той даде пример, че се стремят за конкретни политики в управленската програма, една от тях е модернизация на икономическия живот. "Тезите са с тези, с които споделяме общи виждания – ПП и ДБ. Те винаги са били онези партньори, с които сме изповядвали общи геополитически ценности", каза Желязков.

 

"Считахме, че политическата отговорност трябва да е споделена", обясни Желязков по повод възможността за съставяне на кабинет. По думите му в този парламент единствената възможност е била правителство на малцинството. От "Продължаваме промяната" (ПП) не приеха идеята на "Демократична България", че е нужно да се разговаря. Не сме разговаряли с ПП, нито с коалицията, а само с "Демократична България". Самият Денков казва, че те имат различия по отношение на методиките, а това беше една от тях - тези, които имат общи методики, да седнат да разговарят, обясни той.

 

Относно искането за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, представителят на ГЕРБ каза: "Калин беше министър на Денков, той като премиер тогава можеше да му внесе оставката. Сега той е министър на Димитър Главчев – той може да прецени какво да направи. Той беше мое предложение да бъде министър в проектокабинета на ГЕРБ, тогава щях да Ви кажа какво аз бих направил".

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени