Росен Желязков: Ще подкрепим третия мандат, ако кандидат -премиер е проф. Габровски

Близо две години нашите политически опоненти, които бяха лансирани в своя генезис от президента Радев, се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да се обезличи ГЕРБ и да я поставят в пълна политическа изолация, подчерта Желязков

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

ГЕРБ ще носи политическата отговорност за кабинета на проф. Николай Габровски. Няма да има сламени хора, а такива с високо обществено доверие, по думите на депутата от ГЕРБ. Още преди гласуването на кабинета, ще стане ясно дали ще има подкрепа за Габровски. Това коментира по NOVA зам.-председателят на НС от ГЕРБ-СДС Росен Желязков. 

 

Той смята, че ще стане ясно от третия мандат дали ще се върви към избори. "Ние ще подкрепим третия мандат, ако кандидат -премиер е проф. Габровски", заяви народният представител от ГЕРБ-СДС. "Близо две години нашите политически опоненти, които бяха лансирани в своя генезис от президента Радев, се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да се обезличи ГЕРБ и да я поставят в пълна политическа изолация", подчерта Желязков.

 

"Когато това не се получи и ГЕРБ стана първа политическа сила, се стигна до това, че никой с никого не иска да говори. Това е причината тази заплетена ситуация да се разсече по някакъв начин, защото явно не може да се развърже", каза той.

 

"Идеята за проф. Габровски е политическа. Не е хрумка. Беше ясно, че ще се търси човек, който ще даде ново послание. Решението за него не бе еднолично, а групово в ГЕРБ. Всички футболни метафори бяха част от политическия финт, за да се остави елемента на изненадата. Борисов е силен политически играч. Ходът с проф. Габровски не беше случаен и ние сериозно подхождаме към изпълнението на първия проучвателен мандат", каза той.

 

Желязков не пожела да каже нищо относно кабинета на проф. Габровски. "Знам имената, поне доколкото трябва да знам. Знам част от имената, но не любопитствам. Нали е ясен кандидатът за премиер", заяви той.

 

Според него е редно президентът да научи имената не през медиите, а от мандатоносителя. "Това ще са лица, които са партийно необременени и се ползват с високо обществено доверие, заради житейския си път и експертността си", каза той. По думите му това предполага този кабинет да претендира, че е надпартиен.

 

По думите му проф. Габровски е избрал лицата и хората в кабинета, а партия ГЕРБ ги е одобрила. "Това са хора с центристки и десни ценности", добави той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени