Румен Христов: Ако ПП-ДБ предложат Асен Василев за вицепремиер, ще го подкрепим

Решенията как ще се извърши ротацията обаче ще се вземат в по-широк кръг, добави той

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

"Ако Асен Василев бъде предложен за вицепремиер от ПП-ДБ, ще го подкрепим". Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов по bTV по повод предстоящата през март ротация в кабинета.

 

Според него някои от министрите трябва да са политически фигури, за да носят отговорност и добави, че правителството вероятно ще изкара пълен мандат.

 

"Преговорите за ротацията ще са в тесен кръг вероятно. На тях ще са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и вероятно Христо Иванов", обясни Христов. Решенията как ще се извърши ротацията обаче ще се вземат в по-широк кръг, добави той.

 

"Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков работят добре", заяви лидерът на СДС, но отказа да разкрие кои министри в изпълнителната власт не работят добре.

 

Той обаче посочи, че в кабинета има министри анонимници. България има нужда от редовно правителство, което е много по-добро от едно служебно правителство, подчерта Румен Христов. Той коментира още, че промените в ротацията ще бъдат обсъдени с ДПС.

 

Румен Христов уточни още, че за попълване състава на Конституционния съд се спрягат имената на Радомир Чолаков, Екатерина Захариева и Десислава Атанасова.

"Десислава Атанасова би била добър конституционен съдия, но ще ми липсва като шеф на парламентарната група", каза той.

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите

Като трета точка в дневния ред се предвижда народните представители да разгледат искането за освобождаване на Александър Мумджиев от Инспектората към Висшия съдебен съве

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени