Румен Христов: Амбицирани сме да сме първи на изборите

Сплотени сме и позитивно настроени, заяви лидерът на СДС

Румен Христов, СДС
Румен Христов, СДС Източник: Zonanews

"Сплотени сме, с позитивно настроение, защото смятаме, че България има нужда от редовно правителство, смятаме, че коалицията ГЕРБ-СДС, като партии със сериозен опит през годините, биха могли да предложат едно стабилно управление на страната и в този смисъл сме консолидирани, амбицирани да спечелим първото място и да си улесним съставянето на правителство. Когато си пръв, е по-лесно".

 

Това каза в обзорното предаване на Радио "Фокус" "Това е България" проф. Румен Христов - лидер на СДС в коментар по темата какво ще бъде участието на СДС в коалицията им с ГЕРБ в кампанията на предстоящите на 2-ри април избори.

"Различни са местата, които получаваме, след съгласувано обсъждане между нас и политическа партия ГЕРБ в различните райони. Там, където сме по-добре представени, където сме имали по-добри резултати, получаваме по-предни места", уточни той схемата на разпределение на позициите за изборите.

По отношение на предизборната програма проф. Христов каза, че тя се доуточнява, но са решени да заложат на това, което вълнува българските граждани - стандарта на живот, преди всичко, овладяването на инфлацията, осигуряването на добро образование и здравеопазване.

"Двете големи цели са усилена работа по отношение на приемането на България в еврозоната и в Шенген", допълни той.

Първите законопроекти, които коалицията е готова да приеме в следващия парламент са тези, свързани със съдебната реформа.

"Омръзна ми на мен и на колегите да слушаме, че това са най-важните законопроекти и че те винаги са възпрепятствани от коалицията ГЕРБ-СДС. Както има и такива обвинения към т.нар. "системни" партии. Смятам, че пред обществото има други, много по-важни теми, но нека да ги приемем тези законопроекти, макар че има и притеснения за тяхната неконституционност", допълни още лидерът на СДС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени