Румен Христов: Най-важното, което трябва да направим, е свързано с инфлацията и доходите на българите

Той коментира отношението на политическите опоненти на ГЕРБ-СДС към главния прокурор така: "Когато се фокусираш върху една личност, не би могло да се говори за цялостна реформа"

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

Най-важното, което трябва да направим, е свързано с инфлацията и доходите на българите. Но ние сме поели ангажимента да подкрепим и законопроекта за съдебната реформа. Това каза в студиото на NOVA NEWS Румен Христов, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР-София.

 

"Съдебната реформа изисква конституционни промени, а промяната на Конституцията е сложна процедура", допълни той. Политикът смята, че цялата съдебна власт има нужда от промени.

 

По негови думи за няма консенсус по важните теми, а по-остри и нападателни са представителите на ПП-ДБ. Той коментира отношението на политическите опоненти на ГЕРБ-СДС към главния прокурор така: "Когато се фокусираш върху една личност, не би могло да се говори за цялостна реформа".

 

Румен Христов коментира и проблема с повишението на цените. "Мерките, които трябва да бъдат предприети, са структурни и непопулярни. Трябва да имаш смелост, за да ги приложиш, при положение че често се ходи на избори", каза лидерът на СДС.

Той посочи, че една от мерките е да се повишат лихвите по кредитите, втората - ограничаване на харчовете и дефицитите в бюджета, а третата - прекратяване на порочната практика на раздаване на пари "на калпак".

 

"Не могат да се решават социални въпроси с промени на данъци и данъчни ставки", допълни Христов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени