Румен Христов: От ПГ на ГЕРБ-СДС няма кой да подкрепи това правителство, вървим към избори

Г-н Борисов е добър лидер, води успешно партията си, коментира председателят на СДС

Румен Христов, СДС
Румен Христов, СДС Източник: Zonanews

Не виждам как ще се сформира нов кабинет, защото няма мнозинство. Вървим към избори. Това заяви лидера на СДС Румен Христов пред БНТ.

 

"Компенсациите бяха твърде закъснели и не там, където трябва. Това са тъй нар. хеликоптерни пари, които се дават на калпак или са насочени към някой, който няма такава нужда от тях. Някои от мерките изиграха много лоша шега на икономиката ни", посочи той.

 

"Имаше теми с национална значимост, които заслужаваха да бъдат приети – за ветото на РСМ и изгонването на руските дипломати и ние ги подкрепихме", коментира лидерът на СДС.

 

"От ПГ на ГЕРБ-СДС няма да има нито един, който ще подкрепи това правителство. Няма как две седмици по-късно да променим позицията си относно настоящото мнозинство. Не е честно към избирателите да управляват депутати, които са били избрани от една политическа сила и след това са станали независими", подчерта Румен Христов.

 

"Г-н Борисов е добър лидер. Води успешно партията си. Най-малкото тези, които бяха свалени, могат да кажат кой може да бъде лидер на една партия и кой не. Никой не може да подлага на съмнение лидерството на Бойко Борисов", категорично заяви той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени