Румен Христов: Трябва да се търси това което ни събира. Едва ли някой ще спечели, ако отидем на нови избори

Евроатлантическите формации в този парламент имат 176 мандата. Това значи конституционно мнозинство за прокарване на проевропейска и пронатовска политика, напомни той

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

"Опитваме се да водим диалог с останалите партии. Това започна с т.нар. контактна група, като първи кръг от разговори. Предстоят по детайлни разговори. Трябва да се търси това което ни събира" - каза в "Тази сутрин" по bTV Румен Христов.


"Не съм голям оптимист за съставяне на кабинет, но едва ли някой ще спечели ако отидем на нови избори. Евроатлантическите формации в този парламент имат 176 мандата. Това значи конституционно мнозинство за прокарване на проевропейска и пронатовска политика за развитие на България" - напомни Христов.


Румен Христов обясни: "Не мога да говоря от името на Борисов, най вероятно на определен етап ще се включи в среща на лидерите. Дълъг е списъка от нещата,  от които няма да отстъпим: финансова политика, овладяване на инфлацията, отношението и твърдия тон към Русия. Готови сме обаче да преговаряме по различни теми".


Според Румен Христов правителство на малцинството е почти невъзможно. Освен това не бива преди преговорите да казваме, че искаме това или онова министерство - смята той.


"Борисов твърдо е заявил че няма да участва в изпълнителната власт. Той както знаете се отказа и от депутатското си място. Има много важни задачи за решаване и това че ще натрупаме негативи при едно управление не означава че трябва да бягаме от отговорност.


Според мен едно коалиционно правителство би било най добре да бъде с ПП и ДБ. Не мога да разбера колегите от ДБ, закоито БСП е по – приемлива от ГЕРБ" - разсъждава политикът.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени