Румен Овчаров: БСП е на дъното, сега е моментът за смяна на ръководството на партията

Кирил Добрев трябва да си подвие опашката и да се скрие в ъгъла, добави той

Румен Овчаров
Румен Овчаров Източник: NOVA

"БСП е на дъното, по-нисък резултат не си спомням. Въпреки това, се оказа, че БСП е ключов фактор в това формирование, което днес вече видяхме в завършен вид. Мисля си, че ще има ключова роля в това управление", заяви в ефира на "Карай направо" бившият министър Румен Овчаров.

 

"Когато една партия е във властта, смяната на лидерът й е изключително трудна и тежка. Това трябва да стане насилствено. Ако Нинова каже "да",  аз си мисля, че няма кой да я свали. От друга страна си мисля, че тя е прекалено умна и "изяде прекалено много жаби", за да си го причинява отново. Тя няма какво да спечели от година в ръководството на партията", заяви Овчаров и изрази мнение, че сега е моментът за избор на ново ръководство, което да стабилизира БСП.

 

Той изрази мнение, че ако от "Има такъв народ" не са разчитали толкова на високомерието и нахалството си, на българските граждани са щели да бъдат спестени много емоции. "На последните преговори високомерието им отново се проявяваше, макар този път не пред камерите и не така нагло. Слава Богу, че все пак успяха да го усмирят и накрая имаме резултат", посочи Овчаров.

 

Овчаров не намира във външните изяви на Румен Радев нещо, което да е против БСП. "Имаше проблеми, те бяха създавани от един кръг хора около Радев, които бяха вътрешна опозиция в БСП и се навъртяха около него. Не мисля, че трябва да обвиняваме и да търсим отговорност от президента", добави социалистът.

 

Според него политическата сцена се преобразява и влизат нови герои. "Няма ги вече монолозите, явно ще има нови спектакли. Харесването е емоция, а в политиката тя е вредна", добави Овчаров.

 

Той не скри, че с Корнелия Нинова са в близки отношения. Той е категоричен, че тя ще се справи с поверените й постове.

 

"Корнелия има една особеност на характера, която понякога й носи тежки проблеми. Когато поеме в една посока, много трудно може да бъде спряна. Това според мен е и добре, защото можеш да предвиждаш какво ще се случи оттук нататък. Подкрепям Нинова, защото тя определя една политика. Дойде на власт в БСП с една определена политика и именно тя беше и тази, с която Радев излезе на площада. Тези прокоби за изчезването на БСП сме ги слушали много. БСП не може да изчезне", категоричен беше Овчаров.

 

Според него Кирил Добрев трябва да си подвие опашката и да се скрие в ъгъла. Овчаров припомни, че колегата му в партията е загубил изборите за председател. По негово мнение хора като Кирил Добрев са провалили и БСП на изборите.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени