Румен Овчаров: БСП стана жертва на "политическо рейдърство"

Той смята също, че сега не е моментът да се сменя лидерът на БСП

Румен Овчаров
Румен Овчаров Източник: БГНЕС
На изборите тази година БСП губи гласове в момент, в който трябва да ги печели. Това обяви в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV Румен Овчаров от Националния съвет на партията. Днес Националния съвет ще заседава относно преговорите с ИТН и резултатите от изборите. 
 
По думите му основанието социалистите да трупат актив е фактът, че те са единствените, които през последните пет години са се борили с ГЕРБ, с Бойко Борисов, с модела "Борисов", с паралелната държава и със задкулисието. А причината да губят гласове е "политическото рейдърство".
 
"Само ние се борехме с ГЕРБ и задкулисието. Въпреки това гласовете ни падат. За мен това може да се обясни с политическото рейдърство към БСП – искаха със сила да изземат активите ни. Зад това стояха всички – Манолова, Трио и т.н. Това стана с помощта и на предатели. Спомнете си само за един наш евродепутат. Слави стоеше на трети бряг но сега ще трябва да доплува до БСП", каза Овчаров.
 
Овчаров напомни, че терминът "рейдърство" идва от годините на пиратските набези по моретата и означава насилствено отнемане на имущество, а в днешно време се използва за насилствено превземане на фирма или активите й.
 
Като винаги това не се случва без участието на вътрешни хора - инсайдъри, които са простичко казано предатели, уточни социалистът. Той отказа да назове конкретни имена на предатели, но стана ясно, че вини евродепутата от БСП Елена Йончева и бившите членове на партията Мая Манолова и Татяна Дончева.
 
Според Румен Овчаров социалистите не трябва да подкрепят кабинет на ИТН, без да има ясни ангажименти, за да не се окаже после, че подкрепят мажоритарна изборна система и намаляване на субсидията на партиите. Той смята също, че сега не е моментът да се сменя лидерът на БСП.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени