Румен Петков: Ген. Атанасов подслушваше и мен, и американското посолство

Сред приоритетите на новата коалиция между БСП и АБВ е демографската катастрофа

Румен Петков
Румен Петков Източник: Zonanews

Министър Бойко Рашков е длъжен да покаже доказателства за подслушванията. Аз самият като опозиционен политик съ бил подслушван по времето на Иван Костов от Атанасов, когато се слушаше и цялото американско посолство – от портиера, до посланика. Не зная на Костов и Атанасов това за какво им е било, но на това беше сложен край. Това каза в сутрешния блок на bTV бившият вътрешен министър в тройната коалиция Румен Петков. 

 

АБВ и БСП имат съгласие по политики и няма да правят механичен сбор за гласове. При останалите коалиции е видимо, че става въпрос за пазарлък, допълни той. "Мисля, че имаме шанс да върнем мярката в политиката. Нашият проблем е, че се вторачваме кой-къде, а не за какво", каза той. "Първите съдържателни разговори бяха какво е това, което ни събира", добави Петков. Той констатира, че АБВ не е успяла на миналите избори да обясни достатъчно добре целите си. Сред приоритетите на новата коалиция е демографската катастрофа. И на второ място се обединяват около гарантиране на енергийната сигурност на България. 


Тепърва ще се говори кои ще са представителите, които да бъдат издигнати за кандидат-депутати, стана ясно от неговите думи. Петков обаче не коментира конкретни имена. "АБВ излъчва носители, които излъчват енергия и чистота. Не е прилично да обявя кои ще са лицата в листите в отсъствието на останалите участници в коалиции", каза още той. Румен Петков допълни, че е грозно вместо да се мисли за политика, да се опитват да се правят пазарлъци за политики, намеквайки за поведението на Татяна Дончева. "АБВ предлага съдържание и носители, които излъчват енергия и чистота. Аз няма от какво да се притеснявам и не съм кандидат", заяви той. На въпрос за отношенията с лидера на социалистите Корнелия Нинова Румен Петков отговори: "Имаме си доверие иначе защо да водим разговори".

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени