Румен Петков иска МВнР да привика Херо Мустафа за РС Македония

Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия, обявиха АБВ

Румен Петков
Румен Петков Източник: Zonanews
"Настояваме външният министър да извика посланика на САЩ и да реагира много остро на бруталното вмешателство в нашите вътрешни работи". Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с писмата на двама американски сенатори за Република Северна Македония, предаде Агенция "Фокус".
 
"Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия. Трябва да се научим да защитаваме националното си достойнство, след като 10 години сме забравили този начин на поведение", каза още лидерът на АБВ.
 
Румен Петков коментира и темата с преговорите за правителство. Той приветства енергията и резултатите от някои от заседанията на работните групи. "Много човешки настоятелно моля участниците в тези заседания, да говорят помежду си, а не на публиката. Хубаво е, когато има откритост, хубаво е, когато обществото е част от разговорите", допълни още той. 

Още от "Политика"

Бившият комунистически прокурор Атанасов критикува Радев за назначения в МВР

Избирането ви за още един мандат ще бъде полезно за България, обърна се към Радев някогашният комунистически прокурор в Разград по време на "Възродителния процес" Атанас Атанасов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени