Румен Петков отрече за платени 300 000 лв. за издигането на Мангъров: Аз идвам от БКП - ние взимаме, не даваме

Самият Румен Петков няма да бъде кандидат за народен представител, обяви той на пресконференция по-рано днес

Румен Петков
Румен Петков Източник: БГНЕС

Председателят на АБВ Румен Петков отрече да са платени 300 хил. лева за издигането на скандалния доц. Атанас Мангъров за депутат, каквато информация се появи в някои медии. На въпрос по време на пресконференция днес дали това е вярно, Румен Петков заяви:
"Да кажа, че това е много несериозно. Или да го кажа по друг начин – аз съм правоприемник на БКП. Ние взимаме, не даваме. Не знам как да го обясня. Това може да го измисли само човек, който има нужда от незабавна, пряка помощ от доктор Николай Михайлов. Това не може да го измисли нормален човек. Ако човек има някаква представа за нашите и моите лични финансови възможности и допуска такава сума... около нея ще се колебае цялата ни кампания, предполагам". 


В най-обсъжданото име на кандидат-депутат от АБВ се превърна инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който породи и противоречие между лидера на партията Румен Петков и създателя ѝ – президентът Георги Първанов (2002 – 2012 г.). В свое интервю Първанов заяви, че подкрепя работата на Националния оперативен щаб и не одобрява позициите на доц. Мангъров по отношение на COVID-19. "Резервите на Първанов са си негови резерви и той ги е заявявал неколкократно. Всеки може да направи своя избор", заяви Румен Петков и подчерта, че номинацията на Мангъров няма да бъде оттеглена.

АБВ ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това обяви председателят на партия Румен Петков по-рано днес. Петков обясни, че Изпълнителното бюро на партията ще предложи на Националния съвет стартиране на действия по подготовка и регистрация на самостоятелно участие на изборите, насрочени на 4 април, както и че е положила "огромни усилия за консолидация на лявото и лявоцентристкото политическо пространство".

 

 

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени