Румен Петков: Президентът Радев трябва да се извини на гражданите относно Кирил Петков и Асен Василев

Според него, ако държавата е можела да осигури по-евтин газ, е трябвало прокуратурата да прибере тези, които не са го осигурили

Румен Петков
Румен Петков Източник: БНТ

Едно много голямо престъпление бе извършено за България - някой внесе 100 000 мегаватчаса. Това са близо 10 млн. куб. м и КЕВР не знае кой е той. Това заяви по БНТ Румен Петков, лидер на АБВ, партията коалиционен партньор на БСП. КЕВР не знае кой е вносителят и ще ни кажат на 10 май от 1 май на каква цена ще си плащаме газа, заяви Петков.

 

Неизпълнението на закона, който задължава КЕВР на първо число ние да имаме регулирана цена, е потресаващо. Като нямаме договор, който внася газ днес, попита риторично Петков. Ние в момента имаме 15 млрд. и 75 от "Турски поток", голяма част от тях са за Сърбия и Унгария, допълни той.

 

Никой не ни е искал да плащаме в рубли, ние си имаме договор. Не виждам защо си създаваме проблем там, където го нямаме. Боя се, че ответният удар на вицепремиера Асен Василев много тежко ще удари индустриите у нас, обясни Петков.

 

Според него, ако държавата е можела да осигури по-евтин газ, е трябвало прокуратурата да прибере тези, които не са го осигурили. "Прокуратурата трябва да разследва първо защо не сме си осигурили по-евтина цена на газа и второ какво става на входа на Гърция и на България, каза още лидерът на АБВ. Ако се стигне до решение, стъпка, в която България да предоставя оръжие на Украйна, коалицията трябва да излезе от формата, който подкрепя правителството. При всички случаи, АБВ ще напусне", заяви лидерът на АБВ.

 

Президентът Радев трябва да се извини на гражданите относно Кирил Петков и Асен Василев, заяви Румен Петков.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени