Румен Петков със страховито разкритие: Управляващите "харизаха" вчера на Румъния 60 000 мегавата за уикенда - нещо, което старото ръководство не е правило с месеци

Според него за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки, станали много богати чрез тази сделка

Румен Петков
Румен Петков Източник: БНТ

Безпокоя се от това, че изпълнителната власт казва: "Ние разследваме. Ние ще повдигнем обвинение. Трябва да има арести". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според Петков човек трябва да бъде "много внимателен в тези си желания". Бившият вътрешен министър и сегашен лидер на АБВ акцентира, че 40% от българите живеят в условията на енергийна мизерия. По тази причина Петков призова да започне изграждането на два реактора в АЕЦ "Белене" и проучвания за два в АЕЦ "Козлодуй".

 

"Говорейки за "Булгаргаза", вчера дружеството продаде, "хариза" на братска Румъния 60 000 мегавата за събота и неделя - нещо, което старото ръководство не е правило с месеци", каза лидерът на Петков.

"Едно от обвиненията към Николай Павлов, което и аз съм отправял е, че българският най-евтин газ, защото газът в България е най-евтин в ЕС - тук той е 55 евро на мегават, в Румъния е 85 евро на мегават. Значи, за събота и неделя новият ръководител на "Булгаргаз" направи някого милионер", разкри той.

 

"Ако вътрешният министър започне да повдига обвинения - че тогава на Цветанов какво му беше, той си беше екстро човекът. Така че трябва да бъдем много внимателни в този напън", предупреди бившият вътрешен министър.   

 

Според него за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки. "След като дни наред вицепремиерът и финансов министър обвиняваше Николай Павлов, когото аз обвинявам от години за редица неуредици в работата на "Булгаргаз, мисля че за българското общество е много важно как премиерът и вицепремиерът ще посрещнат вчерашната сделка на "Булгаргаз" - 60 000 мегавата, сделките са траели по 3 секунди и това не бива да бъде подминавано", много е важно как премиерът и вицепремиерът ще посрещнат вчерашната операция на "Булгаргаз", заяви лидерът на АБВ.

 

"Обществото ще остне с впечатление, че сменяме тези, за да сложим онези. "Искам обяснение на този факт от премиера Кирил Петков. Мисля, че за вътрешният министър и новият директор на "Булгаргаз" не би трябвало да е проблем за 5 минути да извадят посредниците, които са купили газа от "Булгаргаз" и са го продали на Румъния. И като видим имената на посредниците, ще разберем кой е станал много богат с нашия най-евтин газ", коментира Румен Петков.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени