Румен Петков: Велислав Минеков да бъде уволнен незабавно

Според АБВ, Минеков създава хаос в системата на МК

Румен Петков
Румен Петков Източник: Zonanews

Министърът на културата Велислав Минеков да бъде уволнен незабавно, призова председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите той обясни, че конкретната причина за това са серия от структурни и организационни промени, които Минеков (в качеството си на служебен министър) инициира със своя заповед.

 

Според заповедта, Минеков закрива в Дирекция "Административно обслужване и човешки ресурси" двата отдела. В ГД "Инспекторат за опазване на културното наследство" ЦУ закрива отделите "Недвижимо наследство", "Движимо наследство" и "Законосъобразност и процесуално представителство". Тези промени са последвани и от поредица още структурни трансформации и трансформации на длъжности.


Петков заяви, че настояването на АБВ е тази заповед да бъде отменена, предвид нейната нецелесъобразност и особено предвид временния статут на Минеков като министър.


"Закриването на отделите в най-голямата дирекция в Министерство на културата, изпълняваща изцяло контролни функции по Закона за културното наследство, ще създаде хаос не само в управлението на дирекцията, но ще нанесе и сериозен удар, както върху имиджа на Министерство на културата, на държавната политика по опазване на културното наследство, като елемент от националната сигурност".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени