Румен Радев "изпуши": Единствените думи на Борисов, които имат значение са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

Радев и Корнелия Нинова положиха танталови усилия, за да "постигнат" безпрецедентното разединение на българската нация

Румен Радев в Раковски
Румен Радев в Раковски

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор". Така Румен Радев коментира от Раковски основателните обвинения, които лидерът на ГЕРБ отправя към него през последните дни. Според Радев "трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, защото именно българското Съединение е доказателство, че можем да постигаме големи цели".

 

Радев повтори, че ще свика среща с ЦИК, за да се обсъди въпросът с провеждането на избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани. Не каза кога ще разпусне 46-ото Народно събрание. "Трябва да организираме така тези избори, че да могат две кампании да се водят паралелно. Да видим как парламентът ще подходи към актуализацията на бюджета, чакат важни законопроекти".

 

Радев не пожела да коментира скандала с купуването на депутати, според него "нямало смисъл". По думите му "обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение". Сякаш тази "изнервена обстановка" е паднала от небето - така звучи казаното от най-големият разединител на българското общество през последните 31 години. Та нали той и Корнелия Нинова положиха танталови усилия, за да "постигнат" това безпрецедентно разединение, което прави България и българите лесна плячка на външните й врагове от североизток. 

 

Според Радев, ако Асен Василев и Кирил Петков искали да имат политически проект, той не трябвало да бъде поредният, а трябвало да бъдат с по-отворена философия. С думите си Радев не отрече нито подготовката на такъв политически проект, нито основната си роля в него, което поставя основателния въпрос каква ще е реакцията на БСП оттук-нататък. 

 

За Радев нито една партия не могла да се справи сама и било добре това да се осъзнае, макар от трети опит. А що се касаело до левите хора и притесненията им да не бъдат предадени той заяви, че не бил той човекът, който ще го направи.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени