Румен Радев като говорител на Черепа: Защо мълчаха за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков

Неизбежни са някои кадрови промени, каза още протежето на ген. Решетников

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза пред журналисти Румен Радев, преди да взема участие в честванията по случай 100 години от създаването на Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

"Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за "Турски поток". 10 години премиерът Борисов забатачи интеркоректора с Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", каза още протежето на ген. Решетников.

"Към тези служби постъпва информация от банките, те го потвърдиха, за 60 млн. изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на тях. Направете справка кои служби с какво участват“, каза с тон на селска клюкарка Румен Радев.

"Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е неизбежността за някои кадрови промени. Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна 5 български офицери, да бъдат пробити от чужди служби", заяви Радев по повод днешната пресконференция на ГЕРБ.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията като се разграничат от своят компрометиран премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор. Днес виждаме, че те избраха второто", изстреля в обичайния си неаргументиран стил Радев.  

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени