Румен Радев недоволен от "изчегъртването" на кадрите му от правителството на Петков

Цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници, каза човекът, който разбуни цяла България преди близо 2 години

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Румен Радев изказа недоумение, че редовното правителство отстранява кадри, влезли във властта по време назначените от него служебни кабинети. "Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстранявана на кадри на служебното правителство, които откриха множество корупционни схеми от които реално започна промяната", каза той пред журналисти.

 

И добави, че очаква правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност, защото с работата му са свързани много надежди, но и много очаквания за повече резултати.

 

Помолен да коментира факта, че България и Унгария са единствените членки на ЕС и НАТО, отказали военна помощ на Украйна, Радев заяви, че като държавен глава няма да допусне въвличането на България в "този конфликт".

 

"Избран съм да отстоявам сигурността на българите и мира в България, цената на войната я плащат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората", отговори държавният глава. 

 

Запитан какво е мнението му за конкретна изява на руското посолство в социалните мрежи, той отговори, че очаква "не само посланикът на Руската федерация, а всички посланици в България да се изявяват в рамките на своя статут с уважение към българските институции и суверенитет".

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени