Румен Радев: Рано е да се дава оценка на работата на кабинета, нека работят по-прозрачно

Миналото търси реванш, каза ставленикът на ген. Решетников

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Удовлетворен съм от факта, че КС потвърди внесеното от г-н Янаки Стоилов искане към ВСС и в същото време потвърди несъстоятелността на мноизнството във ВСС. Сега остава въпросът дали това мнозинство във ВВС е пригоден морално да вземе решение. Това каза Румен Радев преди да вземе участие в официалното дипломиране на 579 млади лекари от Медицинския факултет към Медицинския университет в София. 

 

На въпрос каква оценка би дал за работата на правителството, той заяви, че е рано да се дава оценка. "Правителството работи в една изключително трудна ситуация - каскада от кризи и много тежко наследство от предишното управление", заяви той.

 

Той посъветва кабинетът да работи по-прозрачно, за да не остава съмнение у обществото, че нещо се върши задкулисно. "За "Булгаргаз" заявих - очаквам правителството да действа прозрачно и да предава цялата информация. Очаквам да се изнесе цялата информация. Относно златните паспорти - това е една порочна практика, която трябва да се прекрати", продължи с коментарите си по актуалните теми Радев.

 

 

"Правата на македонските българи са във фокуса на всички европейски лидери и на ръководителите на европейските институции. За права не се преговаря, те се изпълняват", коментира той и ситуацията с преговорите със Северна Македония.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени