Румен Радев с поредно позорно изявление: Немалко партии гледат на въоръжените ни сили като донор за Украйна

Радев директно обслужва интересите на Кремъл като гази с фатмашки ботуши българските такива

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Румен Радев направи поредно абсурдно заявление на тема Украйна. "Недопустимо е в тази изключително сложна среда на сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като гарант за сигурността и целостта на страната, а като на донор за въоръжените сили на Украйна. Това е единственото, което ги интересува, когато се говори за Българската армия".

 

На пръв поглед изглежда като загриженост, но истината е, че това изказване ан Радев за пореден път показва, че България има за президент лице, което пряко или косвено работи срещу нейните национални интереси. Иначе как да си обясним, че този човек не схваща един елементарен факт - сражаващата се с рашистката агресия Украйна на практика брани и опазва целия европейски континент от експанзионистичните попълзновения на Москва. 

 

И от тази гледна точка ние трябва да се надпреварваме да помогнем на Киев, още повече, че от нас се очаква да предадем крайно остарялото си съветско въоръжение, с което хем ще усилим военните способности на УКрайна, хем ще се отървем от поддържката на нещо, което няма достатъчна отбранителна стойност. И трето - спираме възможността да използваме възможността на мястото на това старо съветско оръжие да получим безплатно или на силно занижени цени модерна западна бойна техника. 

 

Казано накратко - Радев директно обслужва интересите на Кремъл като гази с фатмашки ботуши българските такива. 

 

Според Радев дадени политически сили се интерсуват главно от това как Българската армия трябва веднага да даде оръжията си на Украйна. "Мога да кажа, че тази мантра, която се насажда, че видите ли, с даването на старото руско въоръжение ще се решат веднага проблемите с модернизацията и превъоръжаването, е недълбоко несъстоятелна", заяви той.

 

Радев обясни, че това, което би могло да се предложи на България в замяна за старото ѝ руско въоръжение, е нищожно на фона на цялостната необходимост от превъоръжаване на Българската армия. "Някои държави по тези сделки получиха по 15 танка. Какво са 15 танка на фона на цялостната необходимост?", попита той.

 

И това не е истина - тези 15 танка за Чехия са само част от онова, което Прага ще получи в замяна на 12 съветски танка Т-72, които тя даде на Киев. Освен това - Радев беше командващ ВВС и като такъв е пряко отговорен за състоянието им. Няма как да се представя целият в бяло, все едно от него не е зависело нищо. А ако е било така - той защо не си е дал оставката?

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени