Румен Радев се готви да даде третия мандат на Нинова, четка я на срещата днес

Нинова потвърди, че ще предложат сегашният служебен кабинет да стане редовен

Корнелия Нинова на консултациите при Радев
Корнелия Нинова на консултациите при Радев Източник: NOVA

"БСП прояви зрялост и мъдрост при предишните консултации за съставяне на правителство". Това заяви президентът Румен Радев в началото на втория кръг от разговори с левицата на "Дондуков"2. Това е първата похвала, която Радев изрича по време на консултациите днес, след като преди това прие последователно ИТН и ГЕРБ-СДС. ​Сега трябва диалог, отговорност и конструктивност, каза Радев, след като вчера точно това липсваше на свикания за първи път от година и два месеца насам Консултативен съвет по национална сигурност.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че към момента партията си е поставила две важни задачи. Първата е работа по актуализацията на бюджета, особено в няколко посоки: стабилизиране на здравната система, преизчисление на пенсиите и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна. "Втората задача е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет. В това отношение може да се разчита на нас за разумно и стабилно поведение", каза Нинова.

 

В това отношение може да се разчита на нас за разумно и стабилно поведение, каза Нинова в очакване третия мандат да иде именно в БСП. Ако това се случи, Нинова потвърди, че ще предложат сегашният служебен кабинет да стане редовен. Единственото неясно в позицията й е дали в него ще участва двойният гражданин Кирил Петков, по чийто казус Конституционният съд възбуди дело вчера. Припомняме, че БСП все пак не покрепи идеята Петков като двоен гражданин да участва в КСНС вчера при Радев.

 

Представителите на БСП са изискали от президентската администрация справка за това какво е необходимо за България, за да се справи с евентуална мигрантска вълна. Идеята била тези документи да бъдат внесени в парламента.

 

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени