Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията

Радев определи измененията като експеримент, за който българите ще плащат тежка цена

Румен Радев
Румен Радев Източник: БТА

Очаквано, Румен Радев заяви, че ще изпрати в Конституционния съд промените в основния закон, приети на трето четене от депутатите по-рано днес.

 

"За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституцинния съд е мой дълг", посочи той. Радев отговори на журналистически въпроси, след като прие почетния караул по повод 80-годишния юбилей от подвига на капитан Димитър Списаревски. 

 

"Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани", каза Радев.

 

"За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава", допълни той.

 

Радев определи измененията като експеримент, за който българите ще плащат тежка цена. "Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. И зад тези промени прозира една ясна цел - управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие. С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем. За експеримента с конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг", бяха точните думи на държавния глава.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени