Проф. Румяна Коларова: основните приоритети на всяка една от партиите в правителствената коалиция, просто са несъвместими

Подкрепата за правителството се свива до там, че дори неговите симпатизанти се обясняват защо го подкрепят. Според Панчугов големият въпрос е защо да се задържи това правителство

Румяна Коларова
Румяна Коларова Източник: bTV

Има много малко събирателни точки между формациите в правителството. Тактиката от кръглите маси да се отлагат проблеми вече дава дефекти. За обществото става все по-видимо, че партиите са фиксирани около собствените си приоритети. Това заяви Христо Панчугов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

 

"Проблемите на коалицията не са еднопорядкови. Имаме проблем с влизането във властта. Първоначално изглеждаше сякаш тези проблеми не съществуват, защото те се бяха договорили за принципни министерства.

 

Второто е свързано с постигането на основните приоритети на всяка една от партиите. Тук проблемът е, че те просто са несъвместими. На всички партии им се налага да направят трудни политически ходове, а всяка партия не е готова да плати за тях", коментира Румяна Коларова.

 

Според Панчугов големият въпрос е защо да се задържи това правителство, защото до този момент то показва неефективност. По думите на Коларова случващото се около МРРБ показва, че служебните правителства са направили "голям гаф".

 

"Нагласите на българските избиратели преживява пречупване. То е свързано с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Избирателите не тържествуват вече, но част от тях имат нужда да обяснят, че не подкрепят това правителство.

 

Подкрепата за управляващата коалиция се свива до там, че нейните симпатизанти се обясняват защо я подкрепят", обясни тя. Панчугов беше категоричен, че формулата на коалицията е свързана с управление на министерствата като "феодални царства".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени