Руски лимонки в "Промяната" - двама депутати от ПП не подкрепиха санкциите срещу Русия

Това са Юрий Козлов и Константин Бачийски

Юрий Козлов и Константин Бачийски
Юрий Козлов и Константин Бачийски Източник: ПП "Продължаваме промяната"

В парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП), изглежда, има поне двама привърженици на кремълската политика срещу Украйна. Най-голямата политическа сила принципно е категорично проевропейска и пронатовска. В набързо сформираната за последните парламентарни избори коалиция, обаче, може би са се промъкнали и пропутински елементи.

 

Това става ясно от вчерашното гласуване на декларацията на Народното събрание "във връзка с агресивните военни действия на Руската федерация срещу Украйна".

 

Част от точките в нея не бяха подкрепени от русофилските парламентарни групи на "БСП за България" и "Възраждане". Основният проблем бе свързан с налагането на санкции срещу агресора в рамките на Европейския съюз и НАТО.

 

Направи впечатление обаче, че поне двама депутати от ПП гласуваха в синхрон с БСП и "Възраждане". Единият от тях се казва Юрий Олегов Козлов. Козлов е роден през 1955 г. в София, депутат е от София-област. Завършил е "Руска филология" в института "Пушкин" в Москва, със специализация в института "Херцен" в Санкт Петербург (бивш Ленинград).

 

Бургаският депутат Константин Бачийски също не е подкрепил санкциите срещу Русия – и при гласуването, и при прегласуването на точката. Той бе водач на листата на ПП в Бургас. Бачийски пое ръководството на партията "Средна европейска класа" (СЕК) от Георги Манев непосредствено преди съставяне на коалицията "Продължаваме промяната".

 

Припомняме, че СЕК бе една от трите партии, които формално участваха в съставянето на политическо сдружение. Така Кирил Петков и Асен Василев успяха да се явят на парламентарните избори през ноември и да детронират ГЕРБ като първа сила напук на социологическите прогнози.

 

Вчера премиерът Петков се изказа пред депутатите изключително остро срещу тези, които не подкрепят санкциите срещу Руската федерация.

 

"Ако в този момент, когато се стреля по българско малцинство, когато имаме български граждани в една държава в Европа и някаква чужда държава в момента стреля отвсякъде, и ние да се опитваме да говорим за някакви политически игрички - кой как ще подкрепи... Или сме лидери тука, или просто някои от вас според мен нямат място на тези места", обяви премиерът и съпредседател на ПП.

 

Изглежда, той има проблем с поне двама от народните представители на своята политическа сила.

 

Източник: Флагман

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени