Руски нацизъм: Ето я заповедта да се "унищожават" телата на убитите руски войници в Украйна (ДОКУМЕНТ)

Според украинските власти Русия е изгубила вече над 11 000 военнослужещи

Убит руски войник
Убит руски войник Източник: Генштаб ВСУ

Руското министерство на отбраната е заповядало телата на убитите войници да бъдат "унищожавани" на място, ако няма възможност да бъдат евакуирани и погребани в общи гробове (наречени "братски могили") в Русия или в Беларус, съобщава украинската агенция УНИАН. Засега автентичността на публикуваното факсимиле на заповед на руския зам.-министър на отбраната Алексей Криворучко не е независимо потвърдена.

 

Руската заповед да се унищожават телата на убитите войници
Руската заповед да се унищожават телата на убитите войници Източник: УНИАН

Заповедта изисква от 1 март тази година да бъдат иззети от всички участници в т.нар. "специална операция" в Украйна руски военни всички документи, потвърждаващи самоличността им (удостоверения, военни билети, жетони). "В най-кратък срок да бъдат предприети мерки за евакуация на телата на загиналите от територията на "специалната операция", гласи още заповедта.

 

Тя изисква и да се осигури от 1 март т.г. "скрито извозване (нощно време)" на телата на загиналите руски военнослужещи в местата на постоянната им дислокация и погребването им в братска могила, в това число и в Беларус, и обозначаването им с номера.

 

"При невъзможност за провеждане на евакуация от 1 март 2022 г. да се вземат мерки за тяхното унищожаване на място", пише в заповедта.

 

В социалните мрежи и западни медии неколкократно се появяваха снимки на камиони с полеви цилиндрични контейнери, които бяха описани като подвижни крематориуми, които следват руските войски в Украйна. За такива крематориуми спомена и британският министър на отбраната Бен Уолъс в интервю за в. "Скотсмън".

 

Според украинските власти Русия е изгубила вече над 11 000 военнослужещи в завоевателната война, която продължава 11-и ден.

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени