Руските нашественици са спрени в подстъпите към Киев

Руските агресори са спрени и на черниговското, и на сумското направления

Алексей Арестович
Алексей Арестович Източник: Скрийншот/YouTube

Руските войски спряха на киевското направление. Украинската авиация бие врага. За това съобщи Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски на вечерен брифинг в неделя.

 

"Противникът напълно е преустановил движението си по това направление, някой подразделения вече са дали зад ход, нашата артилерия и авиация продължава да нанася удари по противника", каза той.

 

Руските агресори са спрени и на черниговското, и на сумското направления. В Харков противникът се е опитал да се промъкне през деня. 

 

Арестович информира, че в Източна Украйна окупаторите са успели да нахлуят във Волноваха в Донецка област, но скоро след това са били отблъснати от украинските въоръжени сили. 

 

"Град Волноваха беше заета от противника, той беше съсредоточил усилията си за основния удар, но благодарение на контраатака на Въоръжените сили на Украйна, Волноваха беше върната. И там сега се намират нашите войски. Те локализират проблемите, които са южно от Волноваха. Мариупол се държи, там нямаме никакви проблеми", уточни Арестович. 

 

В същото време съветникът потвърди, че град Бердянск в Запорожка област е зает от руските окупационни войски:
"Бердянск е зает от противника, тъй като там нямаше наши войски. Градът беше превзет от руска групировка, която се придвижваше от Мелитопол към Мариупол. Сега те са там".

 

Припомняме, че кметът на град Купянск в Харковска област предаде града на руските окупатори. Срещу него е заведено наказателно дело по член за държавна измяна. 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени