Руските военнопрестъпници поставят неизпълними условия към Украйна

Песков заяви, че Украйна е запозната с руските условия

Володимир Зеленски и Дмитрий Песков
Володимир Зеленски и Дмитрий Песков Източник: Telegram

Русия иска Украйна да прекрати военните си действия, да направи промени в конституцията си, които гарантират неутралитета й, и да признае Кримския полуостров за руска територия, както и да признае Донецк и Луганск за независими територии. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред агенция Ройтерс.

 

Песков каза, че Русия е информирала Украйна за своята готовност "незабавно" да прекрати военните действия, ако Киев изпълни въпросните искания. Досега това е най-ясното определяне на условията на Москва за прекратяване на т. нар. "специална военна операция", която продължава вече дванайсети ден, отбелязва агенцията.

 

Песков заяви, че Украйна е запозната с руските условия. "Беше им съобщено, че всичко това може да спре незабавно", каза още той, цитиран от БТА.

 

По темата за неутралитета на Украйна Песков каза, че украинците "трябва да направят промени в конституцията", от които да става ясно, че няма да се стреми да се присъедини към какъвто и да е блок". Той подчерта, че в бъдеще Русия няма да има никакви териториални претенции към Украйна.

 

"Ние наистина завършваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем докрай. Най-важното е Украйна да прекрати военните си действия. Те трябва да спрат военните си действия и тогава никой няма да стреля", каза Песков. 

 

Очертаването на руските искания идва в момент, в който делегациите от Русия и Украйна се подготвят да се срещнат днес за трети кръг от преговорите за приключване на войната.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени