Руският посланик Елеонора Митрофанова се явява на привикването в МВнР

Тя беше извикана на разговор след като стана ясно, че журналистът Христо Грозев е обявен за издирване от Руската федерация

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Посолство на РФ в София

Очаква се днес руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да се яви във външното ни министерство. Тя беше извикана на разговор, след като стана ясно, че журналистът Христо Грозев е обявен за издирване от Руската федерация.

 

В първото си интервю Грозев предпочете да запази в тайна точното място, на което се намира. Пред NOVA той заяви, че се страхува за живота си. По думите му, е бил в Русия за последно през 2016 г., за да обучава студенти. Оттогава има забрана да влиза в страната и му е поставен черен печат. Журналистът определи реакцията на властите в България като закъсняла.

 

По думите му правителството е трябвало веднага да се свърже с него. Отговор дойде от президентството. Оттам заявяват, че са предприели мерки, за да гарантират сигурността му. Междувременно Грозев обясни, че още в понеделник му е била предложена помощ, но от правителствата на Нидерландия, Австрия, Швеция и  Естония. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени