Руският посланик Макаров призна, че не си е сложил тяхната ваксина "Спутник V"

Макаров, чийто 4-годишен мандат изтече и вчера Русия изпрати нов посланик у нас, коментира, че си заминава от България с удовлетворение

Руският посланик Макаров призна, че не си е сложил тяхната ваксина Спутник V
Руският посланик Макаров призна, че не си е сложил тяхната ваксина Спутник V Източник: Plovdiv24.bg

Шпионските скандали няма да дадат отражение на дружеските отношения между България и Русия. Това заяви в Пловдив Н. Пр. Анатолий Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България, информира Plovdiv24.bg.

Макаров, чийто 4-годишен мандат изтече и вчера Русия изпрати нов посланик у нас, коментира, че си заминава от България с удовлетворение, защото е направил много полезни неща за развитието на двустранните отношения. Дипломатът каза, че не знае какъв ще е следващият му ангажимент. Той пожела на българския народ всичко най-добро и по-скоро да се преодолее епидемията от ковид. Посланикът призна, че не си е сложил руската ваксина "Спутник V", но стоящият до него Сергей Черьомин - министър в правителството на Москва и началник на департамент "Външноикономически и международни връзки" на град Москва, е ваксиниран.

Черьомин разказа, че се е имунизирал още в първата фаза на разпространението на "Спутник" през юли миналата година, а през август е приел втората доза. Заяви, че вярва на руските учени, чувства се прекрасно, уверен е и може да пътува в различни страни в света. В Русия не са били регистрирани случаи на тежки усложнения като страничен ефект от ваксината, заяви Черьомин.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени