С огромно мнозинство (559 от 641 гласа): Андрей Ковачев е избран за член на Председателството на ЕП

Ковачев вече има опит на тази позиция, която заемаше и между 2014 и 2019 година

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев Източник: Zonanews

Евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев беше избран за член на Председателството на ЕП с огромно мнозинство (559 от 641 гласа), пише Tribune. Той беше избран с най-висок резултат за квестор в председателското бюро на Европейския парламент.

 

Андрей Ковачев-председателство-ЕП
Андрей Ковачев-председателство-ЕП Източник: Tribune

Ръководният орган на институцията се състои от 14 заместник-председатели и петима квестори. Квесторите отговарят за административните и финансовите въпроси, които са свързани с изпълнението на мандата на евродепутатите.

 

Квесторите се избират след председателя и заместник-председателите на Европейския парламент. Ковачев вече има опит на тази позиция, която заемаше и между 2014 и 2019 година. Признанието е голямо както за самия евродепутат, така и за България.

 

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени