Сачева: ПП много държи на БСП като партньор, а тя има друго отношение към Газпром и изгонването на руските дипломати

"Бойко Борисов се оттегли като кандидатура за премиер, но той е председател на ГЕРБ и това не се променя. И ние не харесваме Кирил Петков", заяви тя

Деница Сачева, ГЕРБ
Деница Сачева, ГЕРБ Източник: Zonanews

 

"Многократно сме отговоряли на предизвикателството – Бойко Борисов е избран от нашите членове за лидер на партията и това не се променя. Ние също не харесваме Кирил Петков. Борисов се оттегли като кандидатура за премиер, но той е председател на ГЕРБ и това не се променя" - заяви в "Тази Сутрин" по bTV Деница Сачева.


"Нека не насочваме разговорите към личности, а да ги  насочим скъм политики. Ще водим преговори с партиите които имат евроатлантическа ориентация. ПП дава заявка за такава ориентация, въпреки че в последно време сме увеличели вноса от Русия със 150%, за сметка на Запада.
Освен това ПП много държи на БСП като партньор, а тя има друго отношение към "Газпром" и изгонването на Руските дипломати", каза Сачева.


По думите й възможностите за общи политики не са малко, а такива има и досега: "ПП разчиташе на ГЕРБ по въпросите за РСМ. Ние предложихме на практика тавана от 250 лв. за тока и затова бизнесът в момента не протестира" - обясни тя.

 

Според Сачева симпатизантите на ГЕРБ трудно биха приели коалиция с ДПС, въпреки, че ДПС се държи като евроатлантическа партия.

"Гълъб Донев е изключителен професионалист. Той е политически безпристрастен. Беше логичен избор от страна на президента, от гледна точка на това да организира честни избори както и да осигури алтернативни доставки на газ за зимата за да не затваря бизнеса" - коментира тя новия премиер.


"Не ме изненада приориетта за проверка има ли нарушения по строителството на Хемус. Действията които сме предприели са законни.
В момента пътищата не се ремонтират и ще видим служебното правителство какво ще предприеме по въпроса. Служебното правителство трябва да провери и какво се случва с 1 лев надезет от литър бензин, както и посредниците при доставки на газ и т.н. Мисля че служебния кабинет е балансиранима хора от различни спектъри" - е мнението й.


Според Сачева след изборите трябва да се търси коалиция на евроатлантическите ценности а не коалиция, основана на омразата към един или друг човек.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени