Сачева за уволненията в "Булгаргаз": Вероятно става въпрос за борба на лобита

Обяснението за по-евтиния азерски газ е наивно

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: NOVA NEWS

"Вероятно става въпрос за борба на лобита. Знаете, че Николай Павлов беше министър в служебното правителство на президента Радев. Вероятно се случва нещо зад кулисите. Обяснението за по-евтиния азерски газ е по-скоро наивно обяснение, на което не мисля, че има хора, които вярват". Така бившият министър на труда и социалната политика и депутат от ГЕРБ Деница Сачева коментира в "Офанзива“ по NOVA NEWS освобождаването на целия борд на директорите на "Булгаргаз".

 

Тя коментира и високите сметки за парно. "Получихме десетки писма и сигнали. Събрахме стотици фактури на болници, социални заведения, домове за стари хора. Към нас се обърнаха и много молитвени храмове, защото цените на тока са непосилни, добави народният представител от ГЕРБ-СДС. 

 

"Дават се фалшиви надежди за социалните услуги, че в бюджета са предвидени 30% увеличение. Това наистина е добро увеличение, но то ще касае само ръста в минималната работна заплата. Институциите няма да получат компенсации за тока. Няма защо да хвърляме прах в очите на хората и да твърдим, че от април всичко ще е по мед и масло, защото може да видим до 1 април и социални услуги, които затварят ", заяви Сачева.

 

Деница Сачева се позова и на последната макроикономическа прогноза на БНБ. "В рамките на няколко месеца БНБ променя прогнозите към по-лоши. Там много ясно се казва, че предвиденият 4,8 % ръст на БВП вероятно ще бъде 3,6. Ние смятаме, че е погрешно заложена и инфлацията от 5,6 %, защото БНБ дава 7,5 %, а нашите експерти в партията говорят за инфлация между 8 и 9 %. Един бюджет стъпващ на грешни прогнози няма как да бъде подкрепен", заключи Деница Сачева. 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени