Съдът вписа "Продължаваме Промяната" в регистъра на политическите партии

По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews

Софийският градски съд допусна вписване на "Продължаваме Промяната" в регистъра на политическите партии. Според решението искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

 

"По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи", се казва още в решението. То подлежи на обжалване в седемдневен срок. По време на съдебното заседание от Софийската градска прокуратура не изразиха възражения, а прокурорът посочи, че са налице условията за вписването на политическата партия.

 

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли, а учредяването на ПП се състоя още на 15 април. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите "ВОЛТ" на Настимир Ананиев, "Средна европейска класа" и "Социалдемократи".

 

Вратата за регистрация се отвори и след като въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем "Продължаваме промяната" да бъде регистрирана под това име, въпреки че има подобна марка в Добричко. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.

Още от "Политика"

ГЕРБ на срещата с КНСБ: Част от кризите в България не са вносни, а домашни, резултат са от политиката на определени парт

Прогнозата ми е, че или войната в Украйна ще приключи бързо с много големи неприятни ефекти, или ще продължи дълго, добави Томислав Дончев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени