Санна Марин: НАТО не е проявила интерес към разполагане на ядрени оръжия или постоянни бази във Финландия

Шведският премиер Магдалена Андершон също заяви, че страната ѝ не иска постоянни бази на НАТО или ядрени оръжия на нейна територия

Санна Марин
Санна Марин Източник: BBC

НАТО не е проявила интерес към разполагане на ядрени оръжия или постоянни бази във Финландия, каза финландският премиер Санна Марин пред италиански вестник в интервю, публикувано по време на посещение в Рим, предаде "Ройтерс".

 

"Няма дори интерес (в рамките на НАТО) да се поставят ядрени оръжия или бази във Финландия", каза Марин за всекидневника Corriere della Sera, съобщи нейният пресофис. Финландия и Швеция официално кандидатстваха за присъединяване към НАТО вчера.

 

Решението, предизвикано от нахлуването на Русия в Украйна, се сблъсква с възражения от Турция срещу процеса на присъединяване, който първоначално се очакваше да бъде сравнително бърз.

 

Марин, която е на посещение в Рим, за да се срещне с италианския си колега Марио Драги, каза, че вярва, че въпросът може да бъде решен чрез диалог.

 

"Мисля, че на този етап е важно да запазим спокойствие, да проведем дискусии с Турция и всички други страни членки, да отговаряме на въпроси, които може да съществуват и да коригираме всякакви недоразумения". 

 

Шведският премиер Магдалена Андершон също заяви, че страната ѝ не иска постоянни бази на НАТО или ядрени оръжия на нейна територия.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени