САЩ променят военната архитектура в Европа, за да посрещнат руската заплаха

Той отговори на въпрос на конгресмена от Републиканската партия Джим Бенкс

Ген. Тод Уолтърс
Ген. Тод Уолтърс Източник: Скрийншот/YouTube

Командващият американските въоръжени сили в Европа генерал Тод Уолтърс заяви, че според него "позицията на силите" на американските войски в региона трябва да се "промени", за да отрази нарастващата заплаха от страна на Русия.

 

Генерал Тод Уолтърс, който оглавява Европейското командване на въоръжените сили, заяви по време на изслушване в Конгреса, че "безсмисленият акт" на Русия - нахлуването в Украйна - дава възможност да се "преразгледа постоянната военна архитектура, която съществува" на Стария континент.

 

Той отговори на въпрос на конгресмена от Републиканската партия Джим Бенкс каква е неговата оценка на способността на НАТО да отговори на подобна руска атака срещу страна членка. "Руската атака на Украйна поставя въпроса за способностите на НАТО да защити членковете си, в частност балтийските държави, попита по време на изслушването", заяви Бенкс. 

 

Генерал Тод Уолтърс допълни, че това ще включва както разполагане на войски на място в Източна Европа, така и "охрана на въздушното пространство", а също и военноморски сили.

 

Уолтърс също така заяви, че САЩ са създали два центъра - всеки с около 100 души персонал - които работят за насочване на военна и хуманитарна помощ към Украйна. В тези центрове има украински офицери за връзка.

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени