Съветът по сигурността към Министерския съвет ще заседава за Украйна

Ще бъдат изслушани ръководителите на ДАНС, ДАР и Служба "Военно разузнаване"

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността в Министерския съвет заради напрежението НАТО-Русия-Украйна. Той ще се проведе непосредствено след съвместното заседание на двете правителства на Република България и на Република Северна Македония в резиденция "Бояна".

 

Основната задача на съвета е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност. В сряда от 15 и 30 ч. председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента.

 

В дневния ред е изслушване на министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Служба "Военно разузнаване" във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО- Русия и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България. За извънредно заседание по темата настояха от ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени