СДС: Христо Иванов посяга на Съюза на демократичните сили като партизанин на мандра

"Какво общо има Зеленогорски със СДС и старите седесари сега? Какво общо има и самият Христо Иванов със СДС, за да посяга към най-старата и автентична дясна партия като партизанин към мандра? Дали изобщо някога е стъпвал в сградата на "Раковски" 134?", коментират от СДС. 

Румен Христов
Румен Христов Източник: СДС

Христо Иванов посяга на Съюза на демократичните сили (СДС) като партизанин на мандра. Това се казва в позиция във връзка с изказване на лидера на "Демократична България" Христо Иванов в телевизионно интервю от тази сутрин, изпратена от пресцентъра на СДС. 

 

В позицията се заявява, че Христо Иванов е показал завидно политическо нахалство. "Той заяви, че Найден Зеленогорски - известен с това, че взе всичко, което можа от СДС, напусна го и мина през редица партии, сега щял да бъде топлата връзка на "Демократична България“ със старите седесари", отбелязват от Съюза на демократичните сили. "Какво общо има Зеленогорски със СДС и старите седесари сега? Какво общо има и самият Христо Иванов със СДС, за да посяга към най-старата и автентична дясна партия като партизанин към мандра? Дали изобщо някога е стъпвал в сградата на "Раковски" 134? Защо не си гледа своята розово-либерална партия, а се е загрижил партията - символ на промяната и демокрацията в България?", коментират от СДС. 

 

"Нещо повече, Христо Иванов (известен и като Бойкикев) си позволи да говори от името на седесарите, които според него, били отвратени от коалицията с ГЕРБ. Припомняме на Иванов, че неговата коалиция няма нищо общо с десницата и СДС, защото в нея са левите зелени, либералите от "Да, България" и ДСБ, което за съжаление те обезличиха", изтъкват от Съюза на демократичните сили.

 

"Относно отвращението: няма по-отвратително за седесарите и десните хора от сътрудничество с БСП (бивша БКП) и нейните производни – Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Александър Томов и други дългогодишни остриета на соцпартията. Да припомним, че „"Демократична България" дадоха без свян своята категорична подкрепа на Манолова на кметските избори в София, а тя и БСП им върнаха жеста, като с тяхната помощ бяха избрани 8 районни кметове на ДБ. Наред с това, в навечерието на парламентарните избори Атанас Атанасов открито заяви, че нямат никакви забележки към Румен Радев и заговори за сътрудничество с БСП в следващия парламент“, се посочва още в позицията. "Това са фактите. Пред тях е най-добре Христо Иванов да замълчи! И да не посяга към нещо, от което никога не е бил и няма да бъде част – българското автентично дясно!", подчертават от СДС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени