СДС преговаря днес с ГЕРБ за пълен цикъл избори

"КОД и "Демократична България" са алтернативата за преговори за общо явяване на изборите", каза още Христов

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

СДС продължава разговорите с ГЕРБ за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори. Това разкри пред БНТ председателят на Съюза на демократичните сили Румен Христов. СДС и ГЕРБ са се разбрали за пълен цикъл от избори заедно, включително и на президентските. Припомняме, че двете десни партии се явиха заедно на изборите на 4 април като станаха първа политическа сила. "Двете партии, които се съюзиха на идеологическа основа, показаха резултати", каза още лидерът на СДС. 

 

"КОД и "Демократична България" са алтернативата за преговори за общо явяване на изборите, но ДБ провалиха разговорите преди две години", съобщи Христов. "Направихме един добър резултат, но имаме потенциал от още 10-15 хил. гласа. Не искаме нито един десен и проевропейски глас да се загуби", разкри лидерът на СДС. "Виждам действията на Румен Радев като на един кандидат-президент. Той ще се опита да се възползва от ситуацията за вота през ноември", завърши Румен Христов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени