Сергей Станишев: БСП достигна безпрецедентно дъно

Ясно е, че анексията на Крим не се основава на международното право и това е еднозначна и категорична позиция на ЕС, коментира той

Сергей Станишев
Сергей Станишев Източник: БНТ
"Всеки социалист в България има притеснения за съдбата на БСП, защото достигнахме безпрецедентно дъно  за четири години - от 950 000 гласа на 270 000 приблизително - това са почти 700 000 избиратели, които са дали оценка на политиката на това ръководство. И те са гласували с краката си или не участвайки в изборите, или гласувайки за други политически сили", заяви в интервю за БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 
"За първи път може да говорим за загуба не само на периферия, но и на ядро, което означава, че тази линия на консервативна левица, линия на състезание с националистите и патриотарите на тема кой е по-традиционалист, кой е по-националист - това не е идентичността на БСП", коментира още Станишев. "Консолидация на лявото и разширение на центъра - трябва да се промени политиката", заяви председателят на европейските социалисти.
 
"Искам да знам кои са тези членове на Националния съвет, които смятат, че всичко е окей и дават смел мандат на това ръководство, което по същество не пое отговорност за резултата, защото псевдо оставката е един трик за печелене на време", допълни той.
 
Според Станишев пак се търсят виновни за ситуацията в БСП, в това число - вътрешната опозиция на партията и президента.
 
"Ясно е, че анексията на Крим не се основава на международното право и това е еднозначна и категорична позиция на ЕС. Това, което президентът е имал предвид, най-вероятно, е реалността, която в момента е такава", коментира той изказването на Радев по отношение на Крим.
 
"Аз гласувах за президент, който олицетворява преобладаващото желание на българските граждани за промяна на модела, което се прояви още на протестите миналата година, което се изрази и в последните три парламентарни избора", допълни председателят на ПЕС.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени