Стефан Цанев: Против рушенето на паметници съм, но МОЧА трябва да се махне

Политическите ни избраници стават все по-посредствени, заяви той

Стефан Цанев
Стефан Цанев Източник: Изд. Жанет 45

Демокрацията е диктатура на мнозинството. Ако това мнозинство е неграмотно, демокрацията ще бъде същата. Ако сме монархия или диктатура, нещата не стоят толкова зле, защото диктаторът или монархът се обгражда с най-умните хора около себе си. Това каза писателят Стефан Цанев по NOVA.

 

Политическите ни избраници стават все по-посредствени, заяви той. "Това, което се случва в парламента, излиза извън категориите на неграмотност. Това е деградация. Да сме бедни е лошо, но да сме най-глупавите в Европа е трагедия", подчерта писателят.

 

Свалянето на Паметника на Съветската армия няма доведе до рухването на комунистическото, все още останало у нас. "Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този трябва да бъде махнат поради нахалството си да бъде най-високият и най-големият паметник. Когато виждате конфронтацията между политиците, отношенията вече са на живот и смърт", коментира писателят.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени